sunat

Nak tumpang tanya.disebabkan org islam bersunat so saya nak tanya pendapat. Saya bukan islam and partner saya juga bukan islam tapi disebabkan dia org filipin culture dia mmg wajib bersunat untuk semua lelaki. Anak kami sekarang 5bulan and partner saya nak sunatkan anak saya bila dia 6tahun. Tapi saya nak tunggu sampai anak saya besar sikit untuk buat keputusan sendiri. So nak tanya ni... umur berapa yang sesuai untuk disunatkan and dimana nak pergi sunatkan anak saya?and macam mana nak jaga? Thank u in advance for all info.

8 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Bila anak dh besar. Dia malu nk bersunat.. Lagi baik masa sek rendah bwk bersunat.. 6thn pon ok bersunat..

sunat utk org islm mmg prlu...bg agm lain blh sje klu nk sunat klu fmly sdri yg nak sunat kn ank nye lg bgs

VIP Member

Selalunya 12tahun bersunat untuk lelaki..untuk perempuan mungkin dalam masih baby

Bila anak dah besar lagi besar, lagi sakit. Jadi better awalkan.

Seeloknya umur dy da cecah 12 tahun kalo llaki.

Hi sis. Saya nak contact sis. Mcm mana ye

3y ago

Saya tak dpt add sis di fb. Tapi saya ada sent by messenger.

xksh umur brp .

Ok sis. Thanks