benci

Semakin benci aku lihat partner saya. Dulu hukan main lagi dia bagi perhatian dia kat saya.sekarang ni bila cakap dengan dia boleh saja dia memekak.samapi 3 kali aku ulang benda yang sama saja... bila dia ada problem dgn kawan2 dia saya selalu back up dia tapi bila org buat kat aku dia tak nak pun back up kat aku..lagi2 family dia dok menyibuk...mak dia tu ingat anak dia kaya sangat sampai buat hutang sini sana pastu minta partner aku bayar..anak dia ni dia cuma bagi rm500.aku dia tak bagi apa2..tapi family dia dia dok bagi rm1000..sapa tak panas hati..masa anak aku baru lahir mak dia kata muka macam aku dan bukan macam anak dia.tapi bulat2 muka sebiji partner aku..sampai dia ambil baby photo anak dia and compare...bila dia tahu anak dia sayang sangat anak kami bukan main lagi dia baik2 dengan anak aku..kalau aku ikut hati ini mmg aku tak nak dorang tengok anak aku...tapi aku takut anak aku akan benci aku bila dia besar sebab mereka..aku tahu mereka nak ambil anak aku dari aku sebab anak aku malaysian dan mereka org filipin..biasala..gila duit! Sampai aku gaduh dgn partner i sebab mak dia nak anak aku panggil dia mama..masa tu aku masih berpantang..mmg meroyan aku..sampai rasa anak aku bukan anak aku..terus aku block dorang semua untuk kepentingan anak aku dan aku..macam mana nak face org macam ni??? Rasa mmg aku tak nak mereka tau hidup anak aku! Sorry aku mengadu di sini..aku tiada sesiapa nak mengadu..

8 Balas

Sbrye sis,yg psl bckup tu i rse sis husbnd sis serba slh antra sis dgn fmly,,ylh sis wife ..yg sne tu fmly die..so dy mybe xtau cmne nk hndle or ckp ..thts why la dy prefer utk xckp pape..i fhm bile parent msuk cmpur rumahtangga kite ni mmg akn jd isu..i feel u sis..sis boleh try discuss smle dgn hubby psl nafkah tu..slow talk gune reverse psychology..lelaki ni dy suke bile kite berlembut dgn dy ..but sis kne firm ..my advce is sis need to b strong for bby..parent in law sis tu sbnrye Tgh psko sis n dy buat tu mybe sbb xsk sis (maybe)only my perception..so sis ignre je ..yg ptingkn conveince kn husbnd utk support sis ..no stress2 sis..pkir anak sbb ank tu boleh jd kekuatan kite ..be strong momyy

Bab family memang buat fikiran terganggu. Orang advice jgn ambil peduli pun..x berkesan. Faham sgt sis. Saya cadangkan stp kali sis terpikir hal2 annoying dorang.. cepat2 buat benda lain. Bagus dah sis bagi juga dorang jumpa baby. Makna nya sis berhati baik. Cuma org2 berhati baik ni..kena selalu kuat dan berhati2 dgn org yg berniat xbaik. Tak salah berwaspada untuk keselamatan kita dan anak. Jaga diri sis

jangan fikirkan dyorg..beware je dgn org mcm dyorg tu

Be strong and try talk with your partner

I can feel you sis ...

sbar je lah sis

Biasalah la tu sis.. Brsabar jaa

Mental kalau ada org mcmtu