Tick gerakan baby

Nak tnye ibu2 semua start tick gerakan baby wktu kandungan berapa mnggu ye..

22 Balas

pn nak mudah buat 1 whatapps group dgn suami, so bile ad gerakkn just update by icon👣👣.. jd lg mudah utk pn update dlm buku pink. kaedah ni lg praktikal espc utk ibu2 mengandung yg bkerja😉 cubalah

Sis bagi saya lah kan. Bagus dowlond apps kick tu. Jadi asal baby bergerak boleh tick. Sebab sy pun guna mc tu juga. Malas bawa buku tkut hilang jadi sy guna apps jer.. dalam 28w ada dah tu gerakkan.

4y ago

Jgn mls bwk buku kmana2 sbb kita xtau bila2 masa ja blh jd emergency...😊😊

Klinik suruh start 28w. Tp sy dah practice tanda dlm apps dr 27w. Sje nak biasakan diri. Sambil2 tu nanti boleh compare, jadikan rujukan nak tgok konsisten ke tak masa cukup 10 gerakan tu.

4y ago

Boleh share tak apps apa tu?

Tak perlu pening pening kepala sis. After nurse suruh tick tu.. Sis boleh la siapkan 'homework' itu.. 😊😊

sy dah 32 weeks bru dokter suh tick😁 klinik swasta..klu kk rasenya 28 weeks dah start tnda.

Dont wory sis..nti misi sndri bgtw kita bila perlu tick dkt buku pink bila tiba ms nya 😉✌

24 week dh rase tpi x sekuat nye lgi lh

Mcm mn kita nk taw gerakn bby...

Biasa standard 28 weeks

Saya 27minggu..