Kira gerakan baby

Para ibu yang pernah tick gerakan baby kat buku pink kk.. Nak Tanya sikit 1)kalau start kiraan pukul 9.. Antara 9pg ke 10 pg baby gerak/tendang dalam 3 kali .. Kiraan dia sekali atau 3 kali? 2)dalam berapa jam kiraan tu kena complete kalau start pukul 9 pg? 3)Lps hbs kena tgk gak x gerakan? #seriusnanya #ingintahu #pleasehelp #firstbaby

2 Balas

1) sekali je. kalau kick berterusan dlm 1 masa, kira sekali je. bila baby da diam, lepas 10min ke contohnya baby kick lg, tanda 1 lg. 2) biasa dlm pkl 4-5ptg da complete . ada yg lg awal complete 3) monitor je. biasa ibu2 ni mmg perasan je baby kick ke x, lg2 malam waktu baby aktif, ibu pulak tgh rehat. mmg waktu kite main ngn baby 😅

1) dlm 30 minit, brp byk gerakan pun kira 1x. Means dlm 1 jam max 2x shj. 2) mula kira dari 9am - 9pm. Brp jam complete xkisah asalkan 10x sblm 9pm. 3) lps settle 10x, just monitor mcm biasa