Gerakan baby 30w

hi mommy semuaa , saya nak tanya normal ke baby 30w kurang gerak ? kadang dah tengahari baru satu tick je . nak tick lagi gerakan dia memang susah . sebelum ni elok je , baru 2 hari ni dia slow je gerak kadang takde pun . baby 30w bukan dah besar ke dan aktif ke ? risau pulak

4 Balas

Try minum air sejuk ke, makan minum manis ke, cuit2 perut goncang skit perut ke. Saya setiap jam akan cuit2 perut bagi dia gerak. Sbab bila scan elok je xde ape2 air ketuban pun normal.

Saya 29weeks, kadang dia aktif sangat, kadang dia aktif biasa je, kadang dia tak bagi tindakhbalas even dah usik… masa 28weeks kebawah pantang cuit mesti terus gerak.

sama macam saya.. dh 30 w kdg rse ptotnye dh gerak2 aktif dh.. tp mcm kurg je .. bila malam tdo mengiring bru rasa geras2

8mo ago

betulllll 🥲 patut nye dah rasa dia aktif kan , tapi ni malam nak tidur baru dia banyak gerak

sama juga macam sy sis, sy risau sampai keluar tempat keja terus pi scan. Baby ok ja, mgkin tak rasa dia gerak tu

8mo ago

tapi kalau sis tak sedap hati blh terus pegi pac, dr swasta ada bg tau sy mcm tu. Tapi 30week masih kecil utk buat CTG. CTG akan buay 33week keats jika baby kurang gerakan