Tick gerakan baby

Minggu depn dah kne tick gerakan baby ..ada tips x nk bg rse gerakan pada wktu siang sbb baby sye ni bile tngah mlm je rse rase waktu paling die aktiv

4 Balas

siang sebab kita banyak bergerak, so baby dalam perut rasa dibuai, sebab tu dia sedap tidur. kalau malam, kita banyak rehat, baby pulak takde rasa dibuai, tu yang dia aktif. tips sy bagi rasa baby gerak, minum air sejuk, makan coklat, baring mengiring kiri kanan sambil cucuk cucuk perut.

Kena cucuk2 perut. Baby sy dia respons. Sbb klo baring ke rehat dia ikut sama rehat😂 pelik dh skrg. Time lapar dia aktif. Dh dpt mknn dia diam. Mlm sy tido dia tido. Dh berubah peel nye skrg lepas masuk 27w. Now 29w.

Minum air sejuk , makan , kalau still kurg rasa gerakan awak baring ke kiri sambil usap2 perut lps tu panggil2 dia . Kalau baring kaki make sure tinggikan letak atas bantal . Yg ni misi saya ajar ritu 🤭

start bila ye kira pergerakan tu ? sy da 28w xd pon nurse suruh😅

1y ago

Sy start 28weeks dh kira 😊