Supplements

Hi nak tnya skrg saya makan folic acid + obimin. . . Makan obimin asyik muntah boleh ke tukar supplement lain ?

7 Balas

Dlm obimin dah ada asid folic. so makan salah satu je. Klu obimin tu prescribed by doctor, mkn obimin ye. boleh minta doktor tukarkan atau doktor akan advise cara mkn pada waktu lain..

If KK yg bg obimin tu, sis blh inform balik ke nurse yg jaga sis tu. Dekat KK sy nurse ada pesan kalau mkn ubat ada muntah nanti doktor akan tukar ubat lain.

obimin tu salah satu jenama untuk zat besi je. ada bermacam lagi pilihan di pasaran. boleh refer doktor puan atau pharmacist

sebaiknya tnya doktor mslh apa yg puan hadapi skrg myb doktor ada solution yg terbaik ..take care 💙

jika makan obimin , x perlu tambah folic acid sbbnye obimin dah ada folic acid

Boleh, try beli kat farmasi. Maltofer etc

Obimin tu dah all in