Makan bersama atau tidak (obimin + folic acid)

Hi momy, nak tnya kalau Dr dah bagi ubat obimin, kena makan folic acid lagi ke ? Sbb Dr kata boleh makan bersama tapi pharmaciest kata tak boleh makan dah folic acid sbb dalam obimin dah ada kuantiti sedikit folic acid. #ingintahu #bantusharing

2 Balas

dua dua pun betul. boleh makan bersama sebab takde isu pun tapi tak makan sekali pun takpe sebab dalam obimin mmg dah ada folic acid. kalau terlebih makan pun buah pinggang akan proses balik untuk keluarkan yg lebihan

my doc cakap dalam obimin ada folic acid tapi percentage kurang. and dia suruh saya makan sekali folic acid dan obimin, sebab saya punya folic acid ada lagi