Nak Tanya

Nak tnya pendapat semua, baju baby boleh basuh guna sabun baju yg biasa kita pakai ke atau kene basuh guna sabun baju khas utk baby?

28 Balas

Ikut baby... Ade kulit baby x tahan.. Mcm sy baju baby sy basuh 2/3 bulan je pkai sabun baju baby... Lepas tu sy campur je skali... Tngok baby xde ape , then sy trus kn je... Sbb baby sy xde masalah.. Klau baby ade masalah jgn guna... Takut kulit baby sensetif

Ok jnis kulit bby... Ank 1st dlu xleh pkai sabun biasa... Nk sabun baju bby tu jgk.. Klo x kulit dia ruam... Masuk no 3 tgk dah blh kongsi pakai sabun biasa je...

Boleh je sbnarnya. Tapi awal² lahir baby pakai laa sabun basuh baby. Nty dh lame² basuh je gune sabun kite tu 😂. Kurang² merasa gak laa sabun baby cmne kann

Boleh no problem tapi jgn letak pewangi..sabun debu pun ta boleh mak sy kata panas kalau berpeluh..so untk slmat sy beli je sbun khas abd pureen wangi..😁

Seeloknya sabun khas untuk baby, sebab kulit baby ni lembut dan sensitif.. sabun biasa dia bersifat kasar dan banyak bahan kimia yang tak sesuai untuk baby

Se elok nye pakai pncuci khas untk baby n asing kn dgn baju kita..Nnti tkde laa baby jdi miang2 badan 😊

Guna sabun baju baby sebab sabun baju kita takut tak sesuai dengan baby. Nanti kesian kulit baby

Kena cuci asing dari baju kita sis. Sy guna sabun pencuci baju baby brand Fiffy 💕

Better basuh pakai sabun khas baby.. sebab dalam sabun dorang tu semua dalam 1

Sabun khas untk bby.. Sbb kulit baby x sesuai pkai sabun org dewasa kakak