basuh baju baby

Salam. Sy dh 26weeks... Rasa mcm dh kena setel ke baju2 baby utk basuh then pack dlm bag? x awal ke ? Ibu2 semua basuh baju baby guna sabun yg biasa kita guna utk bajufmly atau kena guna sabun khas ? #Firstbaby #harpa membantu

2 Balas

Boleh je klau nk pack awal2.. Baju basuh gune sabun baby.. Sabun biasa tu takut x sesuai dgn kulit baby nnt.. Bagus jgk pack siap2.. Nnt boleh check blik ape yg ttinggal

Boleh dah pack awal2.. guna sabun khas untuk baby. Sebab baby lahir skin sangat nipis. Takut nnt sisa sabun masuk dlm skin bby. Sabun tu guna sikit ja. X perlu bnyk.