25week

nak tnya pendapa semua.. sya pregnant luar nikah tpi bf sya nak bertanggjawab dan janji akan nikah dgn sya.. pada masa yg sama dia kantoi dgn sya chatting dgn perempuan lain.. sya mcm terfikir balik nak ke sya hidup dgn lelaki yg mcm tu.. sya tgh pregnant anak dia tpi dia blh plk chatting dgn perempuan lain.. sya takut lepas nikah pun dia still mcm tu jgk sbb ni bkn pertama kali dia kantoi chatting dgn perempuan lain.. sya kesian dgn nasib baby dlm kandungan sya ?

32 Balas

Jangan kahwin sbb terpaksa, dah mengandung lebih2 sikap bakal suami yang mcm2. Merana badan di kemudian hari, makan hati jiwa terseksa. Menyesal tak guna.. 100% tak pasti nak kahwin dgn lelaki mcm tu, better jadi ibu tunggal atau cari pasangan mencari anak utk di jaga.. be strong sis, jaga kandungan baik2..

X yah kawin la dgn dia.ank tu pon bukan boleh bin kan dia pon dan klu pape jd suatu hari nti pon x leh tuntut nafka ank kt dia klu awk cerai.. Smua awk kne tngung sndri.sbaiknya bersalin.jga bb cm biasa.kerja.insyAllah akan ada bahagia lepas derita..

Focus kat kandungan dlu. Lahirkan baby dlu.. kenkadang lelaki ni mcm tanam tebu tepi bibir... kalau dia nk bernikah pun kena tggu baby lahir bru blh. Tp pertimbangkan betul2 sis... nk buat suami kena lelaki yg bertanggungjawab sis...

tak payah berhubung LG dengan lelaki mcm tu sis, cousin sy pregnant anak luar nikah juga, perangai pakwe dia pon mcm tu, kami xbenarkan LG berhubung dgn lelaki mcm tu, Adhamdulilah cousin sy berjaya besarkan anaknye tanpa ayah, dh stahun umur nye

Xyah nikh ngn dia baby tu awk jga t ad jdoh yg elok nikh ngn org tu p pstikn dia tau tntg baby bukn pe tkt t jdi pertngkrn lps tu je baik gtau awl2 seng lau dia terima alhamdulillah lau x awk jga lah ank awk tu elok2 smpai dia besar

Lebih baik jangan berkahwin dengan lelaki macam tu. Banyakkan doa ya sis. Semoga dengan keikhalasan doa daripada sis, Allah mempermudahkan segala urusan, mengampunkan segala dosa, menganti dengan sesuatu yang lebih baik. Aamiin 🤲🏻

Sy pun ada kwn mcm sist..bf dy kaki prmpuan...dh byk kali curang...last2 dy ambil kptusan..xnak kwin dgn suami mcm tu...tkut ksan kat anak bila dah lhir..jdi sy lahirkan tnpa sorang ayah dan jga anak dy smpai skrg

Anak tu nasab dekat ibunya. Ayahnya tiada hak apa-apa. Minta dia berubah dulu. Kalau betul dia syg dia akan berubah. Kita niat untuk jadi baik. Allah akan hadirkan orang yang baik-baik untuk kita. Saya doakan buat awak.

kite sama syg .. sy baru 14minggu 5hari .. mcm2 sy lalui... ini ke 4kali syg .. 😭😭 semlm gdoh kauw2 psal ni ... sabar... one day dorg akan terkena... pecya lah ... sbar ye sis

Dia tetap kena bertanggungjwb~ jgn lepaskn dia mcm tu je, dia lagi suka xperlu bertanggungjwb, mne thu lps khwin ade ank berubah, manusia kn boleh berubah, lepas khwin lain cerita plak, hak tu pk kemudian~