Buat Buku Pink

Hi all. Nak tnya, kandungan saya dh masuk 3 bulan lebih. Tapi tak buat buku pink lagi. Time 5 weeks dulu dah pergi klinik kesihatan, tapi diorang kata too early. Then they gave me tarikh baru which is semalam. But semalam tak boleh datang, so this morning pergi klinik kesihatan lagi. Saya faham, mereka ramai, so nurse bagi tarikh baru untuk buat Buku iaitu 24 July. Kandungan time tu dah nak masuk 4 bulan. Persoalannya, since sy tak tahu macamna kondisi sy spanjang mengandung, ada tips tak untuk sy trus amalkan gaya sihat. Pregnancy sblm ni sy selalu hb low, and ada history premature baby. Sekarang, saya selalu jugak terasa nak pitam, and bila duduk lama tiba2 bangun, memang akan rasa melayang. I don't know what should I do. Any supplement or tips? Thank you

14 Balas

Better sis pg klinik balik..mnta awalkan appointment..bgtau masalah yg sis alami..sbb sy dulu pun nurse tnya knpe xtkr appoint..4bln dah lewat katanya..hb low lg..

5y ago

Nur lin..mungkin diorg dah pnt kot..hihi.. alhamdulillah..yg penting semua baik2 je.. dipermudahkan hingga ke akhirnya..😁😁😁

Alamak lambatnya. Kat area sy 5w nurse dah buatkan buku pink. Sy hr tu 11w tapi bukan sebab nurse, sy je yg lambat

5y ago

Mungkinlah sis. Sebab sy buat kat klinik desa sahaja. Tak ramai orang sebab ramai yang prefer buat kat klinik kesihatan.

amik obimin plus dari pharmachy pun ok sis. Kat klinik pun diorg bagi supplement yang sama

5y ago

Okay sis. Tq. Jap lagi sy prgi cari.

Minta ubat tambah darah ... Asid folic dan vitamin B..

5y ago

Okay sis. Noted. Thanks. 😘