Scan kandungan

Hai, nak tanya sy dah masuk 6 weeks pregnant tapi sy tak buat lg scan awal pregnant. Patut ke sy pergi scan dulu sblm pergi buka buku pink atau terus pergi buka buku pink waktu 10 weeks?

2 Balas

Mcm mne tahu 6 weeks? Biasa after scan je dpt tahu y betul sis. Kalau sis ikut tarikh lmp.. Kdg x tepat pon.. Boleh jdi persenyawaan tu cpt or lambat.. Jdi better pergilah scan sbb nk tahu juga kedudukan dalam rahim atau luar.. Sy scan 6 weeks nmpk heartbeat dah then mmg doktor suggest buka buku sbb dah nmpk heartbeat.. Jdi sy suggest sis pergi scan dulu.. Sbb kalau pergi Kk mmg dia akn scan.. Tp dia akn tny pulak dah berapa weeks apa smua.. Then bile dia scan dan masih x sesuai utk buka buku, sis kne balik pulak nti.. Jdi better pergi scan dulu ok😊

seeloknye mse buka buku pink je sbb mse tu pon die ade buat detail scan . cuma pastikan skrg puan jaga kesihatn , jgn buat benda2 berat😊 ibu2 yang ada anak newborn dan bakal melahirkan boleh request sample pampers jenama merries disini https://www.merriesfamily.com.my/r/RYXDB5 #sampelpampers #samplepercuma

1y ago

Thank you so much ☺️☺️