How do you know its time for labor

i keep having this feeling like its time for the baby to come out but i don't know. i don't know if the symptoms im feeling right now is fake.... i feel nauseous , keep peeing, my stomach hurt so bad and my lady part is killing me ! what should i do now?

7 Balas

Perut mngeras selang beberapa minit.. dulu sya xda kluar daah lendir atau pecah ketumban..i ada app contraction timer..plus k was2 sbb xsakit just mngeras n sbb 2 mgu lg nak due tkt false contraction...tp kalau ikot timer tu ckp "real contraction" then i serah jer dri ke hospital..kalau dokter suruh balik..balik jer..tp kena tahan sbb dh buka 3cm..rsa mcm xpcya dh nak bsalin sbb xda rsa sakit..5 jam lepas tu sya bsalin.. sya first time mummy jd xtau sgt masa tu.

Bsalin dua anak, dua2 keluar diacaj lendir + darah..tapi xterus g hospital pun..kita timing sndri contraction..tp lps da start rsa perut kerap mengeras baru ajk suami g hospital..sbb byk kes yg bru 1 cm kna balik dulu..so kita sndri bole rasa kalau itu dah masanya..tp make sure barang2 semua dah ready..mcm sya mmg da standby dlm kereta dr week 36..tinggal nak jalan je..anyway smga dipermudahkan segalanya utk sis nanti ye..

time for labour is bila kuar darah n lendir , air ketumban pecah and sakit bawah perut stiap 5minit . kalau sakit miss lady tu dya nk bukak cm means kpala kat bawah dah . better get ready beg hospital for mom n baby if u already 30weeks . then at the same time plan nk pantang kat mana then tempah tukang urut bila dah bersalin nant . seeloknya 7 hari selepas la . hope awak bersalin dngan slamat nant . congratulations mommy

5y ago

thank god semua dah siap just i tak faham rasa sakit ni dia ni false alarm or true tp u kata kelur lendir or darah then better i wait for that for confirmation kan...tq tauu

boleh download contraction timer . kalau jarak dia dah constant , may it is true . mula mula tak berapa sakit and dia sekejap sekejap . lama lama makin sakit and sakit tu makin panjang . tapi kalau anak first maybe makan masa 24 hours kena tunggu so sakit tu slowly makin kuat

5y ago

saya dulu anak 1st pecah air ketuban dlm kul 12 gtu, jrk dr rumah ke hospitl sejam.kemas2 tukar baju pergi hspitl kul.1.30 register lr.kul 3.30 dh selamat bersalin. anak ke-2 plak masa angkat kemeh pukul 3.30 nampak spender warna pink2 gerak en.suami, siap2 lepas tu hantar nak 1st g rumah metua, kul. 4lebih bru register lr..alhamdulillah 6.30 dah bersalin.. 2x tu juga setiap kali register cek bukaan mmg dh bukak 5cm..kdg2 bergantung dgn seseorang tu jugak.. setiap org xsama.klu boleh jgn tgu drumah.pergi je hospital cepat2. klu doktor ckp belom lg.xpelah boleh balik rumah dulu.drpd kita terberanak drmh dlm keta.

hi mommy congrats on your baby girl. can i know at how many weeks did you give birth and what signs of labor did u had when you went to the hospital? don't mind sharing your experience please, thanks mommy ✨

sya belum perna rasa contraction normal . sbb sya induce ... org kata time for labor . keluar darah bserta lendir2. perut mengeras tu dtg kerap.

5y ago

lebih kurang rasa cirit birit thp maksima tu bru dikira sakit contraction yg mula2.bila dh hujung2 mmg sakitnya non stop.peluh dingin lemak kaki dah rasa xde tenaga nk angkat lagi.

it’s very hard to tell when “the time” is but hang in there, mommy! good luck! 💖