Air gula

Nak tnya . Air gula ni kena minum wktu kandungan brapa mggu ya ? Sya dah 29mggu tp nurse blm srh minum air gula . Air gula ni wajib ka?

29 Balas

sy dah 33 weeks 4 days belum pernah minum air gula. tanya dekat nurse kata semua ok jd x perlu minum.

Saya minum masa 33 weeks. Lambat sbb xde history diabetes. Family pun xde. Berat pun naik normal je

Sepatutnya dh kena minum tu jika dlm kategorinya. Sis kena tanya nurse m b mereka terlepas pandang

Klu atas 25y n ade sejarah mmng kena mnum..Klu bwah 25y xdisarankan mnum lah..Kcuali ade kes2 lah

4y ago

Klu 25 kne mnum..Hehe n tgk klu ade sjrah fmily x

sy mnum masa 19w . ikut kan awal dari tu kne mnum dah . tu pun sbb parent ada kencing manis .

jadi wajib jika terlibat antara golongan yang wajib minum dlm buku pink kan ada explain

Skrg ni memang wajib sis minum air gula, 2 kali minum air gula, 18 minggu dgn 29 minggu

Sy masa first buat buku, nurse dh ckp siap2 nanti week ke 28 kena minum air gula.

4y ago

2,3mggu lg sy minum air gula utk kali kedua.mase 1st minum bacaan gula ok.kali ni xtau la mcm2 je telan ..🤦‍♀️

Sy 16 minggu dengan 28.minggu.. Baru 3 hari lepas minum kali kedua😂😂

4y ago

Hahahha to laa.. Sy minum ari khamis minggu lepas.. Tapi xthu la result kali kedua ni.. Dy xd kol lagi.. Gula pertama okey je

Wajib dah skrg awak bukan hanya sebb ad family kencing manis