Kenapa minum air gula sampai 2x??

Wajib ka minum air gula sampai 2x?? Anak saya 1 Dan 2 tiada pun mnum air gula ..myusahkan sja balik2 mnum air gula...4.7 sangkut gula ka???? Minggu depan kena suruh minum lagi 🥴 ##seriusnanya

5 Balas

mcm sy kne mnum awal mnum sbb parents ad kncg mnis. mse anak 1 sy mnum smpai 3 kali sbb ad kenaikn brt bdn. alhamdulillah smua normal. yg 2 bby nie sy mnum 14 mggu n 28 mggu nnti. 1st mnum alhamdulillah mgtt normal. hrp yg 2 mnum nnti pn okey. dye klu puasa kne bwh 5.1 klu lps mnum air gula kne bwh 7.8.

umur kalau dh 25+ mmng wajib minum air gula..sy pun anak 1st ni minum air gula🤣....kalau berat naik mnddk pun kena ulang balik minum air gula😅.... sy hri tu minum satu kali je dh sangkut..🤣... kena ulang balik lepas salin nnt...

Tengok kenaikan berat badan, penilaian ujian darah dan urine, sejarah keluarga yg ada diabetes, umur, dan jika puan ada sejarah GDM sblm ni.

2y ago

Tengok pada result dan keputusan cek up puan. Mcm saya sekali je dan kantoi dan dipantau hingga bersalin sbb sy berisiko hamil. Umur advanced. 😁

saya sekali je masa 28w. tapi kalau berat naik mendadak dari yg sepatutnya mmg kena minum banyak kali. ada yg sampai 4 kali pun ada.

3x mngandung smua mnum air gula 2x..sbb umur lbh 25thun&Bmi lbh..bacaan gula normal ja x prnah sngkut