Air gula

Nak tnya . Air gula ni kena minum wktu kandungan brapa mggu ya ? Sya dah 29mggu tp nurse blm srh minum air gula . Air gula ni wajib ka?

29 Balas

Bestnye xminum air gula hehehe sy minggu ke 29 minum air gula sbb berat naik....tu pun ckp dkt nurse klau xminum xbleh ke🤭nurse ckp bile umur dh 25thn wajib kne minum....mgkin sis xade ape2 masalah sbb tu dia lmbatkan mcm sy nurse ckp berat 2x tmbang asyik naik je so kne prcepatkan minum air gula

Pnh tnye nurse psl ni..jwpn dye.. 1) if de sjrh kuage kncg mnis.. Mmg kne mnum air gule awal2 pgnen n time 29w..means kne mnum 2x.. Tp klu x, x perlu 2)if pegnen time umo 25 ke ats.. Even xde sjrh kuage.. Kne mnum gak time 29w tu shj..

Sye dh masuk 30 weeks tp belum kena minum lagi.. Sbb xde history fmly kencing manis n berat pon naik normal.. Cuma cucuk kancing gigi je dah kena 2x sbb anak first.. Mse 28 weeks dgn 29 weeks..

Saya 15 weeks belum lg . Masa bukak buku nurse ckp bawah umur 25 sekali je minum . Saya 23 tahun so nurse delay dulu minum air gula . Kalau tak masa bukak buku dh kena minum 😁

Kena tanya dgn nurse sis..kdg2 dorg lupa..minum air gula tu benda penting..dpt jgk kita tahu sama ada kita ade kencing manis or x masa mengandung ni..😊

sy nak masuk 37w baby first dr and nurse xda srh mnum air gula. mngkin sbb teda kluarga yg kncing mnis plus berat pun dtahap normal. heheh

Sy 24 tahun , 2 kali minum air gula . Masa 10 weeks & 27 weeks sbb bmi tak normal . Berat badan lebih , alhamdulillah tak sangkut 😊

Tak perlu minum pun kalau bmi okay. Macam saya pun tak minum . Kalau pernah sangkut tu dia akan bagi minum jugak untuk tengok result

Sy 12 weeks..history keluarga ada kencing manis dah darah tinggi n berat badan lebih 80kg..sbb tu sy minum awal nurse kata..

Sebelum ni yes wajib.myb skrg tengah musim cik corona.jd yg ad kaitan masalah kesihatan kot baru kena minum.myb la😅