Wajib kah mnum air Gula???

Sya msuk 24 mggu sda tp Blm mnum air gula lg.. Sya trtnya2 jgk sbb sya dgr dri kwn2 mnum air gula 2 kali.. Heehe.

2 Balas

mnum air gula tuh wajib sis ketika preggy.. nak cek paras gula kte.. Takut sangkut kencing manis, risiko utk ibu dan baby.. biasa yg mnum 2x tuh, 1st sbb berat badan naik mendadak, 2nd sbb faktor umur, rasanya 30 sumthing ke atas.. 24wks dah boleh mnum air gula, nty tnya nurse ye

12mo ago

Umur 25 tahun ke bawah tak perlu, untuk yang umur lebih 25 atau ada sejarah keluarga wajib. Saya kena sekali walaupun belum 25 tahun, nanti time 28w. Dah dapat date dah pun untuk minum sbb ada sejarah keluarga.

tanya misi. kdang mereka terlupa