Bila anak pandai bercakap?

Nak tanya..usia berapa anak mula petah & lancar bercakap ye? Anak saya nak masuk 2 tahun bulan depan tapi cakap dia masih sukar difahami (bahasa alien) ?

9 Balas

Ank sy 2tahun 3bulan, sy dh mntk rujuk pakar, wlaupn dia dh blh sebut sesuatu perkataan..biar la pakar yg tentukan ank sy normal atau speech delay, nasihat sy pd sis, jmpa doktor, mnta pandangan dr mereka yg arif, cegah awal sebelum trlambat

4y ago

Masa follow up di kk sis, sy jmpa doktor dan minta dia buat surat utk sy rujuk pd pakar kanak2..doktor ok je