Anak tak pandai bercakap lagi

Anak saya berumur 1 tahun 8 bulan, ada masalah speech delay - dia bercakap tapi dengan bahasa yg tak difahami dan perkataan tanpa ada maksud. Macam mana nak bagi anak cepat bercakap? #firstbaby

1 Balas

Banyakkn aktiviti di luar. Contoh main pasir rumput. Bykkn juga cakap satu patah perkataan. Contoh susu. Nanti dia akan faham itu susu. Bila dia dh faham baru kita upgrade 2patah perkatan nak susu. Praktiskan tiap hari. Yang penting faham arahan baru dia nak bercakap. Kalau nak lebih ilmu awk bole tgk utube aishah kassim byk ilmu cara anak nak bercakap