Bila anak pandai bercakap?

Nak tanya..usia berapa anak mula petah & lancar bercakap ye? Anak saya nak masuk 2 tahun bulan depan tapi cakap dia masih sukar difahami (bahasa alien) ?

9 Balas

Kdg anak bercakap, tp parents yg xfaham. 😅 Anak 1st sy bercakap perkataan pelat n alien ms 1y8m, ms 2y4m baru pandai ckp ayat betul.. Anak 2nd cpt sikit..just bykkan berborak dgn dia n respon

4y ago

kira amik masa jgk la ye sis nk bg dia lancar. hrp2 ank sy xdela pelat ngn alien lama sgt