ASSALAMUALAIKUM

nak tanya yang beranak normal dan berjahit, korang start berani untuk buang air besar dan kecil dekat toilet cangkung masa bila yee, lepas luka jahitan sembuh ke dalam 3mgu.. atau tunggu dulu..

26 Balas

saya buang air besar hari ke 7 pantang. itupun jamban duduk. alhamdulillah tak sakit. saya makan phytonatal nonaroguy buat senang membuang. saya membuang jamban cangkung selepas 2 bulan lebih melahirkan

Waalaikumsalam. Bila awak rasa luka jahitan dah sembuh, boleh je. Tapi depends on awak nak guna toilet cangkung awak atau tidak. Saya bersalin normal dan berjahit. Still tak guna toilet cangkung lagi hehe

2y ago

Saya bernasib baik sebab toilet rumah saya, parents dan parents in law memang toilet duduk hehe

my mom pesan time pantang elakkan guna cangkung tkt yg dlm tu klua because my cousin ad kes mcm tu dlm pantang guna cangkung and last bnd tu klua ber thun ii nk berubat smpai la berubat kg

ambik duphlac. kalau tak nyesal. hahaha. saya terpaksa buang air besar separa berdiri. tu pun berhari terfikir fikir nak buang ke tak. sampai dah 3 minggu pun struggle ye :')

Teringat anak 1st dulu. Lepas hari ke 4 baru berani nak membuang. Itu pun saya cuba melutut sebab rasa ngilu. Lepas tu try membuang sikit sikit sebab air besar dah mengeras.

saya first mom 😌 hari 2 lepas jahit.. kena muncung itik.. lepastu buang air besar cam biasa kat tandas cngkung.. siap sembelit.. alhamdulilah.. nasib x terbuka jahitan

saya cek anak sebulan kat KD baru cangkung. tu pun secara automatik. tak teringat. ye la. cek sebulan kan nak cek jugak urine mak. sekali boleh lupa lak. hahahhah.

sy membuang dlm keadaan berdiri.. pgg dinding tonggek betul² lubang je .. dkt sbln lebih jgk ... tak brani cangkung .. kt rumah mmg jamban cangkung je ...

Kalau baru bersalin.. Kena jaga betul2.. Lagi satu nak cepat baik makan product quality, 3 hari ke seminggu dah okey.. Badan pun okey..

Sy dlu mmg x berani nk cangkung haha tunggu la lps 3,4 bln Bru try cangkung sbb nk membuang kat tnds duduk pun sakit sbb sembelit 🤣