Berpantang

Nak tanya sikit.. Kalau korang first pantang kat mne.. Umah mak mertua or umah mak sendiri.. Saya mmg xde mslh dgn mak mertua.. Tp sy segan.. Tkot nty nk suruh2 pape.. Xselesa.. Saya kalau boleh nk berpantang umah mak sendiri.. Tapi suami berkeras nak suh berpantang umah dia.. Mcm mne ek.. Lgipon tmpt sy pilih berpantang ni ade fmly2 sebelah dia yg berdekatan.. Kalau sy berpantang kat sblah sana..mak sy xde saudara mara.. N mak sy xboleh nk pergi ke tmpt sana.. Klo ikut sy.. Mmg sy lebih suka berpantang dgn mak sendiri.. Sbb kita dgn mak dah terbiasa.. ?

171 Balas

Sy pilih utk pantang sendiri..skrg tgh berpantang lar ni..bru 14 hari..hehe..anak sulung dulu pun pantang sendiri..jaga hati dua2 pihak..jaga hati suami jugak..sbb xnak suami penat kena pi kerja ka..or klau pantang jauh, dia kena tinggal sorang..suami x dpt cuti lama2.. anak sulung pun baru 1th6bln..jln pun x stabil lg..hehe..suami yg byk bantu..bincang baik2 dgn suami..kuatkan diri..dan selalu positif..in sha allah..Allah ada dgn kita..dlm masa yg sama dpt mengajar kita dlm bina keluarga..kuat utk keluarga..sbb sy slalu bayangkan, kalau dah xda sapa nnt ttap kena buat semua sndiri..hehe..

4y ago

Hehehe..btl tu..sbb tu kene positif..ingat Allah selalu bg yg islam..rajinkan bkak zikir & surah..sy mase anak sulung pun xkuat mental sgt sbb anak warded nicu..tp Allah & suami sbgai kkuatan..lg2 anak dkt nicu..lg kuatkan mental & fizikal sbb kena ulang alik ke hosp..tp blh awak..in sha blh ..