Balik berpantang di rumah mak

Hai mommies! Sy first baby ni. Takde pengalaman lagi. Sy nk tanya ada tak mommies dlm ni yg duduk negeri lain tp nk bersalin dkt hospital berdekatan dgn rumah mak sendiri sbb nak berpantang kat sana? Agak2 time pkp ni polis bnrkan utk balik rumah mak sbb nak bersalin disana? Dan dokumen apa gg diperlukan kalau nk mohon surat rentas utk balik rumah mak?##pleasehelp #seriusnanya #firstbaby

3 Balas

Ada tmpt polis tk bg rentas even ada surat apa semua, sepupu sy dr selangor nk balik ke kedah utk pantang kat sana, polis tk bg even dh swab test atas alasan selangor kes paling byk skrg ni 😅

Sedara saya balik bersalin dn berpantang dkt kg.. Kena buat swab test dan buat surat untuk berpantang dkt kg..

3y ago

Kena call balai polis dulu document apa yg dorng nak..

Ikut tempat. Klau red zone dia tak bagi. Bawak lah ic, buku pink, klau ada surat doc okay juga.