Pendarahan Selepas bersama Suami

Nak tanya, saya preg 2 bulan. Semalam malam ada having sex dengan suami okay je. then harini ad.buat lagi. tiba ada darah keluar banyak sangat. sampai tembus cadar toti and tembus katil. Darah cair tapi banyak. warna merah. Now pakai pantyliner sbb darah still slowly keluar. Ada sape2 tahu sbb apa? sbb now takde rasa cramp atau sakit apa2. cuma risau tgk drah ni.

20 Balas

Sy pulak dpt tau pregnant dah dekat 10w. Masa x tau pregnant pun rancak bersama suami tp luckily takde bleeding ape2. Once dah tau pregnant, x berani nak bersama lagi. Tunggu dah besar sikit kandungan baru berani. Takot jadi apa2 pada bby.

blh bt sex msa khamilan...tp kalau jenis mcm sy nie da 5x gugur x berani sex awal2 kandungan... suami pun fhm...tp x sma pandangan org...

Terus gi hosp sis walaupun keluar sikit. Evry month saya checkup nurse selalu remind kalau bleeding walaupun sikit terus pergi hospital.

Kalau spotting mungkin xde apa yg perlu dirisaukan, tpi kalau byk sgt tu kne rujuk klinik or hospital.tkt ada pape jdi..huuu

Better pg hospital, biase kalau bleeding banyak tu tak normal.... Kalau blh biar lpst 1st trimester kalau jns rahim x kuat

Kandungan under 3bulan doktor x sarankan bersama sbb mmg berisiko pendarahan yg myebabkn keguguran. Cpt2 ke hospital.

Saya rasa lebih baik sis pi klinik check dan scan, takut apa2 terjadi pada kandungan sis.

Better g check klinik sis.. saya dulu sikit pn kat pantiliner terus refer hospital..

Kalau da banyak g hosp. Takut jugak keguguran. Setengah org Kena jaga awal2

pergi hosp sis..sy slps bersama suami trus bleeding.smggu lps tu keguguran.

5y ago

alhamdullilah pergi hospital. scan baby semua okay. heartbeat semua okay. doc bg injection then bg duphaston makan 3 kali sehari. thank you sis 😊