Period atau nifas?

Sy pantang hari ke-38. Bila dah hujung ni, darah nifas keluar setompok warna hitam/coklat macam tu je, sy pakai pantyliner je sebab darah sikit. Kadang dalam sehari tu, sikit je keluar. Ada masa, pantyliner sy bersih takde darah dari malam sampai pagi. Dah 2 hari ni, darah yang keluar warna merah fresh. Agak banyak dari nifas yang setompok tu, kadang pantyliner tu suku darah. Sebelum keluar darah merah ni, tiap kali cuci vagina, ada lendir coklat. Banyak jugak lendir tu. Sy nak tanya, darah merah fresh tu dikira period ke walaupun sy masih dalam pantang?

1 Balas

darah nifas keluar antara 40 ke 60hari. kena stop 15hari dulu darah nifas bru kira as period. kalau belum 15hari still lgi nifas.

1y ago

Ok faham, so masih nifas la ye. Terima kasih tau 🥰