Keluar darah

Hi mommies, nak tanya. Saya pregnant baru dalam 5 weeks. Lepas bersama dengan suami tadi, tiba-tiba keluar darah. Sebelum ni mmg ada keluar spotting coklat then check upt positive. Tadi tiba-tiba keluar darah lepas bersama suami. Bahaya ke? Atau keguguran? ?

29 Balas

Awak pergi je jumpa doktor. Inshaa Allah baby awak masih ada, saya pernah alami benda yg sama. Kadang pendarahan tu disebablan sel² darah dlm dinding vagina kita. Kalau bersama terkasar sikit dy akan mengeluarkan darah dsbbkan darah pada dinding vagina tu pecah. Seeloknya elakkan bersama sewaktu trimester pertama ni. Kadang² ketahanan setiap org ni lain², kalau blh stop dulu bersama 🥰

Elok jumpe doc... Awal2 pregnant x digalakkn sgt bersama sbb takut terganas ke ape ke... Better jumpa doc... Bahaya bleeding time pregnant ni nt free² jom join grup mommy. boleh kongsi ilmu sembang santai pasal moms2 and baby😉pasal penjagaan dlm pantang, pemakanan baby.... Borak santai2 pun boleh https://chat.whatsapp.com/E6fkwVRxnn59x3KBPogyK7 https://t.me/joinchat/DIffEhlzgLOKNmheSmHyug

Kalau darah even spotting sikit kena terus pergi hospital.. Utk bersama, doktor pakar kata kalau ada sejarah keguguran awal, elakkan dahulu. Bila ada rangsangan seksual, rahim akan mengecut. Air mani suami pun boleh mengecutkan rahim.. Sy share apa doktor kata ye.. Situasi setiap org berbeza..

if you dah tau pregnant seeloknya jgn bersama. i sebulan lepas nikah dah tau pregnant then bersama. terus spotting. pergi hosp. doc marah. then scan masih ada kantung. esoknya bleeding byk sgt. pergi hosp lagi dah complete miscarriage. better check doc

3y ago

xpe, sy dah Selamat bersalin 😊

kluar drah better g hospital .. klau kndungan awal lg.. doc mmng x sarankan brsama.. sbb kndungan bru nk kuat.. dekat akhir² trimester xpe.. sbb nk mudahkan bukaan..🤭

jmpa dktr sis..jgn tkut..law p lmbt nnti depa bising..ckp je sbb apa smua..nnti depa scan tgk keadaan kndungan..kdang sbb takut rahim kita xkuat..p taw sis

jmpa dktr sis..jgn tkut..law p lmbt nnti depa bising..ckp je sbb apa smua..nnti depa scan tgk keadaan kndungan..kdang sbb takut rahim kita xkuat..

sama mcm sy bru ni..smpy admit wad...kena krgkan bersama dgn suami utk smtra wktu ni..seeloknya p cek hosp...utk lbh pasti

saya da pernah alami.. kandungan sebelum nie.. tapi better awak pergi hospital. biase diorang akan pantau.

Jumpa doc sis. Check dulu. Seeloknya jangan bersama dulu masa 1 trimester ni, sebab janin baru nak kuat..