Berat Tak Naik Waktu Preggy

Nak tanya, normal ke tak kalau berat tak naik waktu pregnant? Saya dah 17weeks. Berat masih lagi kurang 2kg dari tarikh booking. Last scan masa 14 weeks, progress baby selari dengan minggu kandungan.

8 Balas

Maksudnya berat sis yang tak naik ke? Kalau berat sis yang tak naik, normal la. Saya pun berat tak naik awal2 pregnant dulu. Turun 8kg lagi tu. Lepas alahan dah habis, baru slow slow naik. Itu pun takat setengah kilo je naik. Sekarang dah 8 bulan, ada la naik 2kg, 4kg. Tapi nurse tak marah sebab sebelum ni berat turun banyak.

5y ago

Tak apa. Sis makan je macam biasa. Nanti slowly berat tu naik. Kita pun tak tahu macam mana nak bagi berat naik sekali banyak 😅

Normal.... Saya aritu check utk 24w... Terus naik 7 kg... Sbb time tu napsu mkn mcm 3 org......week sebelumnye turun 2 kg sbb puasa/mabok Teruk...ape lg kene marahhhh..... hahaha

5y ago

Alhamdulilahhhh......ank berat dlm perut dh 2kg++...tp tu LA.... Takut kena darah tinggi pulakkk

Sy baru 24weeks... baru 2x berat naik... naik sikit.. turun balik.. mungkin efek GDM💆.. bg kes sy normal kot😅😬.. Yg ptg baby membesar ikut masa👍👍👍

5y ago

Sya 21 week.. Gdm on diet.. Brt xnaik.. Pg td dh kna sounds misi.. Siap tnya.. Kau diet ker? 🙄🙄 Kna smash kaw2.. Bila jmpa doctor ok jer.. Normal la brat xnaik dh kita jga mkn.. Gula pun cut..

Ok la tu alhamdulillah berat sndiri xnaik. Yg penting baby sihat dan berat bdn baby ok.. 🤗

5y ago

Tula. Mula2 cuak gak. Sebab misi asyik bebel dan nk jmpe tiap mggu sebab berat. InshaAllah kita doakan yang baik2 😊

Yg pnting brt bby ok, means ok laa sis.. Sis ade alahan ke awal preggy

5y ago

Ouhh.. Nty tgu laa 20week naik mndadak. Huhuu.. 😁

Normal sis.

Sy dah 20w..berat tak naik..turun lg ade la.. Tp pergi scan, baby membesar ikut usia kandungan..so, xde apa nak di risaukan..

sama la sy pn berat x naik jugak.. mse bt buku hari tu 64kg..lpas tu turun 2kg cmtu..skrg 31w da berat 63kg statik. sy ade gdm on insulin,x kwal mkn pn tp ntah knp berat xnaik2..ni nurse kata nk monitor dlu berat..