berat baby waktu 32minggu

nak tanya mummies.. normal ke berat baby dah 2kg masa 32minggu ? atau baby besar ?

8 Balas

sya msa ank no2, bersalin 33weeks, berat baby 2.3kg, doctor ckp bsr..dan sy tkde gdm, doctor igt sy ade gdm sbb klau mak ade gdm bby bsr katanya😅 dn msa sy tgk ank kt nicu, majority bby kt dlm tu 34weeks dan berat 2.0kg ke bawah🥹 comel je, smpai ank sy, sy tgk bsr juga bdknya😅

Ikut kata doktor. Kalau doktor kata besar, besar. Kalau doktor tak kata apa2 maksudnya normal. Sebab every preggy mommy tak sama. Apa2 terus dapatkan nasihat doktor masa checkup tu.

besar siiikit...mummy kena jaga makan la ya... kalau ada gdm lagila kna jaga.. sbb kalau baby bsar...bsar kemungkinan mummy kena induce tkut baby overweight kalau tgu sampai 40w...

Baby saya pulak 2.3kg (32week) doc kata besar. Sepatutnya 1.9kg baru normal. Tapi xsure.

saya 32w berat bby 2.2kg,doc kata itu berat untuk 34w.besar 2minggu,ti kne scan lg

sy 32w2d tadi checkup baby 2.2kg. doc kata okey je. alhamdulilah

Sy 32w baby baru 1.6kg . Doc kata ok, lagi2 sy gdm

4mo ago

Sy gdm on diet sis

Normal je sis