baby berak kuning campur lendir darah

Nak tanya normal ke bile baby berak warna kuning campur lendir darah? Baby baru 17 hari...minum susu duty baby,tk minum susu badan....risau sbb lepas susu je die berak..kerap berak dari malam tadi sampai skarang...sampai dah merah botot nye,bile nak basuh die menagis pedih....

20 Balas

Sis kalau melibatkan darah dan baby still small.. Bawak terus ke emergency. Anak saya pernah kena mcm ni. Menyesal bawa pi klinik dulu, Dr klinik tak boleh buat apa... Kat emergency, dyorg akan ambik darah, x-ray dan tengok kalau anak dehydration. Anak saya berak berdarah kena viral infection. You can Google " viral infection on baby". Selalu air tercemar atau tangan kita tak bersih masa bancuh susu. Botol kotor pun sama. No ubat kecuali baby dehydration depa tambah air ja.