baby berak kuning campur lendir darah

Nak tanya normal ke bile baby berak warna kuning campur lendir darah? Baby baru 17 hari...minum susu duty baby,tk minum susu badan....risau sbb lepas susu je die berak..kerap berak dari malam tadi sampai skarang...sampai dah merah botot nye,bile nak basuh die menagis pedih....

20 Balas

Sis kalau melibatkan darah dan baby still small.. Bawak terus ke emergency. Anak saya pernah kena mcm ni. Menyesal bawa pi klinik dulu, Dr klinik tak boleh buat apa... Kat emergency, dyorg akan ambik darah, x-ray dan tengok kalau anak dehydration. Anak saya berak berdarah kena viral infection. You can Google " viral infection on baby". Selalu air tercemar atau tangan kita tak bersih masa bancuh susu. Botol kotor pun sama. No ubat kecuali baby dehydration depa tambah air ja.

Tk normal sis. Baru2 ne baby adik sy pn mcm tu, berak ada darah. Bila p hosp kena thn wad 2hri, before tu baby cirit birit. Rupanya dubur dia ada luka sikit dan perut dia kena infection sebab pnyediaan susu tk bersih. Pastikan sblum guna botol susu tu kena rendam dgn air panas atau steriliser if ada. Doc ckp susu ok ja dgn baby tk perlu tukar, cuma pnyediaan tu kna bersih

x normal tu . slalunye ibu yg stay pantang die xpantang seeloknye . bawak pegi doktor check cepat tkuk jd pape . sian bby . die xboleh nak bgtahu kita die hanya mampu nangis je . harap bby xde ppe

mcm keras je taik baby sia..kena tukar susu. pastikan lap .dgn tisu kering dlu..bru tisu basah dan last keringkan dgn tisu yg kering balik..baru letak vaselin

Kalau dah sampai tahap ni elok bawak jumpa doktor cepat2. Semoga baby elok2 xde apa2. Puan update ye nanti

x normal ni.. Kene jumpa doktor segera.. nnti puan kongsikan ye ape yg terjadi dgn anak puan

hai sis ..ank sy pon baru berak lendir wrna merah mcm ni , risau plk

anak saya pon jd gitu pas minum susu lembu.. pastu saya beli susu kambing baru ok

xnormal sis...better g jmpe doc sbb dh brcampur darah...bahaya tu sis...

Kalau campur darag x normal sis..baik cpt jumpa doktor kesian baby