BABY KERAP BERAK

Hi semua, nak tanya memang baby 1bulan kerap berak ke? Warna najis kuning x cair sangat. 1 hari sampai 5-6 kali berak termasuk waktu subuh. Minum susu formula lactogen.

8 Balas

Lactogen mmg buat baby berak. Sbb dia Ada kandungan lactosa. Saya dah tukar susu dah sbb kesian baby asyik berak² je

Tq respon semua. Sekarang baby sy masuk 8 bulan. Memang tidak sesuai denhan susu lactogen. Skrg tukar ke dutch baby😊

4y ago

Lactogen. Berak bnyk tp lama2 jd sembelit dan berkahak.

Anak saya pun sama. Baru nak tanya soalan yg sama. 😊

Normal sis. .yg pnting jgn lebi dri 8 kali..tu da d kiri cirit birit

Kalau baby saya plk masa dia 1 month, xkuat berak.. hmm

Normal sis

Normal

5y ago

Tq sis.