Pampers for newborn ☺️

Nak tanya mommy2 semua, kalau untuk newborn yg mana lagi okay. Drypers or huggies?

46 Balas

Saya masa anak pertama, macam tak tau sangat. Ada yang kata, huggies/drypers/mikubi/pet2/offspring laa macam2 lagi. Tapi dah anak kedua ni, dah bijak sikit la. Haha, newborn saya akan beli pampers Petpet/miubi, (sebab newborn ni memang kerap tukar pampers sehari dalam 6-10 kali jadi jimat sikit) so, bila dah masuk 2 bulan baru saya akan tukar jenama pampers 🙂✌🏻 nak pricey sikit pun takda masalah. (Ini suggestion untuk newborn yg takda masalah rashes ya)

8mo ago

saya pakai utk bby masa newborn mikubi mmg sesuai utk bby, bby besar sikit pakai huggies..

Anak saya dua2 org guna huggies newborn sbb dkt tempat saya tak pernah jumpa jenama newborn selain huggies. Tp huggies memang ok,pita pelekat pun boleh adjust banyak kali dan tak melekat mcm pita pelekat biasa yg boleh guna sekali dua. cuma harga mahal sedikit. Baby umur sebulan baru saya tukar drypers saiz s.

saya ada experience pampers drypers touch dengan petpet je.. anak saya selesa drypera touch. saya tgk kulit dia pon xde merah2. petpet ada. tunggu habiskan je ni 😂 teringin nak try pampers lain tapi xsure lah

huggies yg biru murah sikit..newborn sllu berak kena pastikan baby cuci guna kapas atau klu mampu sikit guna tisu huggies sbb lembut..standby nappy cream spya xmerah..newborn sllu mbuang dlm sehari

Depends on baby... Klau kulit ok mne2 pampers pun ok nt free² jom join grup mommy. boleh kongsi ilmu sembang santai pasal moms2 and baby😉 https://chat.whatsapp.com/E6fkwVRxnn59x3KBPogyK7

depend anak. beli je byk jenis. takpun cuba claim free trial dkt website2. saya dulu cmpur2 test Mana sesuai. anak ngam dengan huggies.

Sy guna offspring.. then tukar huggies .. lps ni nk guna diapex or petpet je .. huggies cpt bocor .. x tau knp .. myb baby sy kcik sngt kot

size newborn better huggies sbb size dia kecil dr yg lain..beli 1 pack je..lepas tu boleh beli size s..fred & flo and drypers pun ok..

Sy kalau newborn setia dgn huggies je.. Bila baby dah 3 4 bulan, sy tukar pakai drypers drypants.. Lagi kemas.. 😁😁

Sy gne drypers je dpd ank 1 smpai ke3. Pnh try pet2 size S tpi cuttingnya mcm kecik. Stkt ni gne drypers xpnh bocor.