Pampers newborn

Pampers brand apa yg okay dan berbaloi untuk newborn ye? Still confuse nak beli drypers ke huggies ke momypoko ke petpet. Any suggestion? #firstmom #bantusharing

35 Balas

Sy masa nb pakaikan huggies dry diapers yg trial pack tu dlm dia ada 64+4 dgn harga 27. Bagi sy sangat elok pd kulit anak. Pastu MIL suruh tukar ke petpet sebab katanya murah dan jimat memandangkan anak kerap kali tukar. So trylah petpet. Tak habis pun su guna petpet, habis naik ruam dekat peha anak. Terus tukar drypers. Drypers pulak masyaAllah, mengucap saya. Bagi sy drypers tu kejung sangat. Tak lembut dan kadang anak sy berak pun boleh bocor. Last2 sekali, kekalkan jugak dgn huggies. Skrg ni dah guna saiz M pun masih jugak dgn huggies. Kadang malam pun sy terlupa tukar sampai ke pagi, penuh pampers pun tak bocor. Jenama lain tak try lagi, tapi plan bila anak dah boleh makan, nak try genki sbb nak lebih ekonomi. Pampers ni kena try and error. Ada baby okay pakai jenama ni, ada yg tak. Yang penting sekali, anak kita yg selesa pakai. + mesra poket untuk kita sbg ibu ayah ni.

Huggies airsoft(rm35),drypers touch(RM39)Baby kena kerap tukar. Drypers wee2 (RM25)nipis n kalau baby bam mmg akan merah2 peha dia + bocor. Saya awal2 newborn xbeli yg branded sgt Sbb bnyk nk kena tukar. Dah besar sikit, baru beli yg mahal sikit. Pet2 pernah try pack kecik tapi quality kurang sikit dr drypers. So far saya beli 2 type. Huggies Airsoft untuk outing Drypers touch untuk rumah Apa2 pun awak bandingkan kualiti,and kuantiti.

1y ago

Agree sgt!! Lagi satu Huggies airsoft tu ade extra flap kt bahagian belakang so klw baby poopoo byk pon tkde bocor kne baju. And even dah lebih 2-3jam pon pamper tak gemuk or berat. Mcm drypers touch tu best juga tpi xde indicator and dia gemuk sikit bila ank dh kencing. Selain Huggies airsoft, merries pon best dia ade indicator, lembut and nipis je tpi even nipis pon dia tk mudah bocor. Ank sye dari newborn pkai merries memang best tpi sejak try Huggies airsoft memang dh xde try brand lain dah. paling best bila manjaku buat bundles sale memang borong la😂

saya dari NB sampai dah baby usia 5 month Pakai Mamypoko airfit atau mana mana brand from mamypoko. Alhamdullilah ❤️ baby tiada ruam, melecet, tak leaking (kene makesure tape betul)... and tahan absorbent lama... saya pernah try lain... tapi lebih suka mamypoko sebab dia japan technology hehe... 🤣🌹... puan leh try jenama bawah ni.. mana tau ok... selamat mencuba puan👌😍 1.Mamypoko 2.Genki 3.Moony 4.Huggies 5.Molfix 6.Applecrumby

Untk elak kulit bby NB merah mmypoko sgt ok lembut cuma harga keras ckit.. Drypers wee dry ade jg try tp x sesuai untk bby sy kulit jd merah & pmpers jenis kasar ckit.. Applecrumby brand jepun pn ok mcm mmypoko.. klu nk pki brand lain2 pn bole sis, nk bajet siang pki huggies or yg biasa2.. mlm pakaikn pampers brand yg jenis lembut & kurg iritasi pd kulit (mmypoko / applecrumby) untk keselesaan bby

Anak sy masa newborn pakai mamypoko okay sgt selesa tak ada ruam sangat recommended pun cuma harga keras sikit. Naik ke dua bulan try nak tukar lain. Tukar drypers tapi merah. Tukar ke huggies airsoft ok lembut cuma bila penuh jd berbau. Last sekali beralih ke Genki. Alhamdulillah tak ada ruam dekat bby dan harga sangat murah

kena try & error. masa 1st child sy pakaikan drypers org bg hadiah, tp x sesuai ruam2. pastu baby kan cpt bam bam, beli saiz S fitti, try yg paling murah dulu.. sekali ok dia pakai haha. Alhamdulillah, baby low maintenen hihi. utk 2nd child ni sy nk try pampers nb dr momohouse yg viral kt tiktok tu..hrp2 sesuai lah 😅

ikot pd kulit baby jgk.. alhamdulillah anak sy xda masalah .. semua jenis pampers sy bgi.. tp yg murah2 la.. drypers wewedry , petpet , mommypoko , genki ,molfix, huggies ngn jenama tesco.. paling best molfix ngn genki.. skrg try pakai yg jenama tesco pun okey.. yg x okey drypers classic..

anak saya guna huggies airsoft since newborn sampai sekarang. sangat lembut dan tak bocor walau lama. pernah cuba tukar drypers biasa tapi kerap bocor , penat nak basuh baju baby kene najis dan permukaan pampers agak kasar. Tapi harga nya agak mahal bagi saya. dalam rm40++ /pek

saya dah guna mamypoko, huggies, diapex and drypers, molfix. personally, serapan sye suka diapex, byk mana pon anak kencing n berak x bocor langsung. tapi xde indicator. and cutting kecik sikit dry yg lain. ank xde naik ruam ke ape.

Klu still confuse nak beli yg nama g website pampers² yg ade and minta sample. so situ boleh try n error. ank saya alhamdulillah semua okay. last² saya pilih Gengki, murah, lembut yg penting ank selesa n xde ruam.

1y ago

Aah saya ada minta sample pampers. Cuma yg baru smpai brand drypers je. Yg lain belum sampai