SPOTTING

Nak tanya mommies2 kat sini, normal ke awal pregnant ade spotting sikit2? Warna coklat2 and kengkadang tu mcm ade benang pendek warna merah hati? Dh masuk nak 3 hari mcm ni.. Adakah normal?

12 Balas

Sy tgh mngalami. Smlm pegi hospital, hampir2 give up jg sbb kena tggu lama.. Rasa nak balik, sbb tak rasa sakit apa.. Cuma nak tahu je keadaan baby mcm mana.. Doktor scan, baby dah takde heartbeat.. Doktor kata mgkn dah 3/4 minggu baby dah takde, yg keluar ni mgkn fasa utk baby tu gugur sndri.. Jujur, sy tak rasa apa2 sakit pun sepanjang 3/4 minggu belakangan ni.. Bleeding pun lgsung takde.. Sis, better pegi check kat doktor.. Sy kluar mcm dlm gambar ni, which is sy sndri rasa mcm takde apa pun.. Tp for the sake of ur baby, please jmpa doktor..

5y ago

Please g check up kat hosp mommy.. Takpe kena tggu lama, yg penting dpt tahu baby okayy ke tak..

Sekarang minggu ke berapa? Spotting ketika awal kehamilan adalah normal, ia tanda tanda implantation. Tapi sis boleh semak tanda tanda dlm article ini untuk tahu apa tanda tanda bahaya. Selamat membaca dan semoga berguna! https://my.theasianparent.com/pendarahan-semasa-mengandung/?utm_source=search&utm_medium=app

2y ago

nk tnya 6week 5hari normal ke spotting ??? .. spotting dgn lendir sekali ....

Sy pulak msa awal hamil xd spoting ap. Tanya doc normal ke xda spoting mcm org lain. Doc ckp normal. Sbb yg spoting tu biasanya 1st warning nk ggur. Jd sbb tu nurse time check up sllu pesan. Ad drah ja g hospital cek.. 🌱

Sy skg pn ada sis dari sblm tau pregnant lg skg 8w pregnant. Doktor bagi ubt duphaston mkn smpai hbs 12w. Sy risau juga mula2 sy trs refer hosp. Doktor pantau juga.. better g hosp. Lps doc tgk baru lega sikit.

Sy pernah mengalaminya masa 12w ke bawah. Untuk sy normal. Tapi kalau mommy tak sedap hati refer nurse masa check up k

mcm sya haritu start 5 week hingga 11 week sporting x berhenti cramp perut hari2 last2 sampai msa saya keguguran

Saya dulu ada spotting 8weeks. Seminggu jugak spotting. Last last refer doc je. Better sis refer doc ya.

5y ago

Ouhh

Sy awal pregnant 5 weeks ada spotting, ingatkan period or gugur. To xde apa now baby da 38 hari.

4y ago

X pun, mcm awal2 u nk period, coklat2 gitu.

saya pun sama sis.... da 3 hari fkr nk period tp tak da darah pun keluar...

Kene tanya doktor sis.. setiap orang tak samakan ☺️