spotting

hi mommies, sy ade spotting 3 minggu lepas, spotting warna coklat, kdg2 ade fresh blood, tp sikit sgt2.. jd doc bg ubat kuatkn rahim.. kemudian seminggu dh x de spotting.. harini ade blk spotting.. dh x de warna coklat dh, tp warna merah kluar skli dgn keputihan.. ade x mommies kt sini yg ade pengalaman? perlu ke sy ke emergency?

3 Balas

fresh blood ni agak bahaya sis. sepatutnya memang kena g emergency check. tapi kalau sis takut sis g klinik swasta scan tengok baby okay ka tak. sbb kalau g emergency terus dia akan masukkan mulut itik. kadang2 lepas masukkan mulut itik ni bleeding lagi banyak. saya ritu ada fresh blood setompok ja. tapi bila scan tgk baby dah takdak heartbeat and kantung semakin mengecut. lepas tu baru saya head to emergency. time tu fresh blood makin banyak.

4y ago

Momie still ada spotting lagi ke ? Sy haritu doc msukn muncung itik n bg ubt rahim then scan bby okay tp skrg still kluar spotting coklat tu

Just go to emergency sis..spotting2 ni not normal for pregnancy.. don't delay..tkut ade kesan pada kndungan nt. Biar pergi awal, pa2 doktor boleh cegah awal

5y ago

thank you sis

sis mcm mana skrang? saya mcm sis.. spotting + cramp bila scan baby okay... tapi spotting dgn cramping masih ada...