kerja swasta

Hi, nak tanya lah sy keliru ni, actually sy nk start berehat awal dr berkerja, dua sy 5/12 tp manager sy pulak mintak surat pengesahan dokter untuk meluluskan cuti sy ni . Tp macam mane sy nak bgitahu dokter pasal ni, sis confius ni, nak cakap mcm mane pun tktahu ?

5 Balas

Blh ya mtk cuti awal...sy skrg pun kerja swasta jadi cashier 7jam berdiri skrg 29 week selama mgadung sy dah 5 kali mc dlam masa 4 bulan bekerja ...rasa sebeslah gan rKan2 yg kena cover kerja sy perasan krg keras perut, skit pingang dan loya bila2 jer dia serang pas tu hilang kalau kena pukul 2 pagi cerita dia mmg bsok mc sbb mmg tk tdo utk time tu.

5y ago

Kan serba salah sgt...tp kalau bhti tk cukup pula utk bayaran bulanan.

Terus terang je dekat dr..kata je la yang awak nak cuti awal tapi syarikat awak nak surat pengesahan dari dr...kalau tak awak menipu la sikit kata awak nak balik kpg sebab family nak awak pantang kat situ so awak kena buat preparation ect...😅😅😅

5y ago

Ohhh okey faham. Thankyou ehh 😇

Sy masa first trimester sllu sngt mc sbb alahan teruk, skrg dah yg ke 3 ni letih jee selalu

Boleh je... Nanti doc akn keluarkn surat pengesahan.. Biasanya cuti tnpa gji la😓

Kalau ofis sy blh je ambil cuti awal tp kena masuk kerja awal la Hehe

5y ago

Yes. Mmg mcm tu kebanyakkan ofis. If nk, minta cuti tanpa gaji.