function ?

nak tanya lah . apps ni untuk kongsi pasal mengandung ,checkup ,buku pink, perkembangan baby atau boleh kita berkongsi masalah juga?

25 Balas

Pada saya ok je ibu2 tu nak luah perasaan. Nak cerita psl mak mentua or suami. Atau apa2 je. Kadang menarik juga untuk dibaca. Emosi masa mengandung ni tak stabil. Biasa la tu. Semua perempuan mengandung alami perkara yg sama. Bila baca masalah2 yg dipost psl suami atau apa2 je selalu terfikir bila aku rasa aku ada masalah yg besar, rupa nya ada orang yg menghadapi masalah lebih besar dari aku. Jadi selalu muhasabah diri dan bersyukur ujian kita tak sebesar ujian orang yg lain. Mungkin sis tak ada masalah suami malas ke, suami curang ke, mak mentua jenis memilih menantu je. Sis tak alami situasi tu. Tapi org lain kat luar sana ramai yg lalui situasi tu. Jadi dengan apps ni je dorang boleh luahkan isi hati sebab dalam ni kita tak mengenali antara satu sama lain berbanding dalam fb yg selalu nya friendlist kita adalah kalangan keluarga terdekat, kawan2 rapat. Jadi kalau post isi hati dekat situ lebih cepat orang2 dalam tu dapat tau sebab kenal.

Sis ,dlm dunia ni Tak semua org lalui kehidupan yg sama,jadi tolong jaga ptanyaan sis tu.Daripada persoalkn org buka aib suami ke apa dkt sini baik sis doa kn dorang yg sering luah perasaan dekat sini semoga diberi ketenangan spjg dia melalui fasa kehamilan.Pertanyaan seperti itu berbaur ayat perli.Kadang dorang meluah dkt sini bkn sbb nk buka aib suami, tapi dorang manusia biasa ...dorang Tak Ada tempat nak meluah Dan mengadu.Bersyukur lh klu sis Tak berada di tempat mereka.Jadi jangan persoal kan sesuatu yg buat diri Kita nmpk Tak Ada akal.Saya hanya tegur cara sis btanya tu je...sbb seolah2 tak hormat perasaan org lain yg sering meluah kn ttg masalah mereka dkt sini.

4y ago

betul.. bg sy.. sy suka jer baca post2 org.. kdg da gak post yg rasa sedih..terutamanya ibu2 mgndung rasa teraniaya dgn suami sndri sbb xda tmpt nak mgadu.. dri kita jer nak baca atau tak..

hehee... kan best mcm2 ragam kat dlm ni..at least kita blh tau pkembgan org lain juga.. tak salah rasanya.. lgipun admin apps ni pun kongsi gak artikel psl pasangan suami isteri.. keibubapaan.. pasal sex pun ada gak...chill la sis.. hehehe... sy pula suka ja baca post org.. da gak yg kesian laki tak hirau pdhal ngandung.. da ja ibu yg tak bkemampuan nak beli brg bby.. tak salah rasanya mereka bkongsi hal tu.. hehee..

4y ago

Ada lelaki dalam apps ni jugak sis. Haritu ada satu post sy baca. Dia cerita pasal wife dia tak ada nafsu dengan dia sebab wife dia tgh pregnant. Siap bgtau lagi kalau bersama dengan isteri dia , dia tak selesa sebab perut isteri dia yg semakin membesar tu. Sy nak komen dlm ruangan yg sama pun fikir 2 3 kali. Sebab segan

Kan ada butang search......b4 post soalan try cari info d butang search...type ja cth buku pink...bleeding 5w... Bleeding 7w....angin..mual..fibriod..susu formula.....rasanya lebih dari ratus soalan ...ada yg komen 1 @ 2.ada yg langsung x komen..... Ya betul tempat ni mmg khas utk tanya mcm2 soalan...tapi agak2 la jg... Kadang malas nak komen....tapi sebab nak kumpul point terpaksa la komen..

4y ago

Tp kan saya rasa, takde masalah kalau nak Tanya hal2 kecil pon.. Sebab tak semua org as knowledgeable as us... No such "soalan bodoh" lah... Malu bertanya sesat jalan.. Even kita akan ditertawakan oleh Orang, just ask... Sifat mcm ni Kena Tanam dlm diri masyarakat Malaysia ni, sifat berani bertanya... Mereka bertanya sbb mereka tak tahu, kalau tahu buat apa nak Tanya kan... Apps ni kan mmg untuk bertanya n sharing info.. Honestly, masa Mula2 join apps ni pon saya xtau pon ade button search ni.. Jd husnuzon je mungkin yg bertanya soalan yg sama tu, mereka sebenarnye tak tahu...

Dr sudut positif.. Kdg mommies pregnant ni nk luahkan je.. Klu bab buku pink bab check up pon balik2 up soalan sama.. Mommies x bace ke info2 @ soalan2 yg dah diajukan dlm ni? Bila boleh buka buku pink? Upt test plak.. Klu camni sy mengandung ke? Sakit contraction mcmana? Sy 1st baby... Info bodo2 gitu boleh je kot google.. Ni berulang ali tanya dlm ni..

4y ago

Tak semua org 24jam online scroll feed kt asianparent ni 🙄 mana la dia tau org dh tnya ke blom... Ntah dia pon bru donlod apps ni trus nk tnya.. xnk jwp dok diam2

Xpela sis sbb rata2 ibu hmil ni jiwa sensitif dan emosi..so mybe dia rse app ni tmpt yg bole mluahkn plus ramai ibu2 yg mngkin ade mslh yg sme n brpikiran trbuka utk reply or bg advise pd dia..so biarkn jlaa..at least bole mmbntu utk kurg kn tkanan..

Ala xpela ibu mngandung nk luah kt sini.. Sb dah stress la tu nk minx pendpt ibu lain.. Kite xknl pun sape suami yg dceritakn tu kn...so Xslh kot. Lainla dia tempek skli gmba laki ke..bgtau nama detail ke.. 😁

Allahu sampai ke situ. Apps ni xde apa2 mslh. Kita ni manusia yg boleh pk baik buruk... Bg sy apps ni bnyk memberi info2 berguna kpd sy sebagai seorg ibu ank satu dan sedang mengandung ank kedua...

Xpe la... maybe dia xde tempat nk luahkan perasaan... mungkin org² sekeliling dia jenis yg xpedulikan dia.. jd disini saja tempat dia nk luahkan... kalau xberminat ngn post dia just scroll je...

Nak kongsi ape2 pn bg sy xde masalah..klau post tu sy rse nk komen, sy komen je, klau mlas sy scroll je..xde mslh pn bg sy nk share ape2 pn..as long as bkn post politik