cixcix, Malaysia

petite mommy

About cixcix

Nama Laura xde maksud ke?
Sy berkenan nama Laura. Tp xde pulak dlm maksud islam. Hmm.. anak 1st nama Laila. pening pulak cari nama girl huruf L ni. Huhu. Any suggestion?
Liyana, luthfia, lina, latifah😂
Kalau sy lah kan, walaupon bkn asal dri perkataan arab tp membawa maksud yg baik dah ok dah. Contoh mcm dri bhs urdu, turki, etc.
suami nak baby boy tp dpt girl lg
Td bru lepas scan jantina. Bila doc beritahu jantinanye girl, sy tgk reaksi suami mcm biasa saja. Dia mengharapkn boy utk yg 2nd. Saya tahu dia sedikit kecewa. Kesian pulak tgk dia. Hihi.. sy tahu ka
..read
Saya ada 3 anak perempuan.skrg ni pregnant yg ke 4 dah masuk 33 weeks.masa buat detail scan hari tu doktor ckp baby dlm kandungan ni mgkin perempuan.saya terima ja seadanya.kalau itu dah rezeki kena t
..more
VIP Member
Sama la kita tp nnt dia ok lah tu. Sy siap ckp lagi kat husband, jgn macam2 ha, jantina baby ni ikut sperm husband tau. Hahahaha. Jangan nak salahkan bini. 😁😂
cara wean off anak pertama?
Assalam. Sy due ank 2nd bulan 12 ni. Tp anak 1st masih nak menyusu badan lg taim tido. padahal susu mcm xde je ni. Sakit pulak rasa bila dia nyusu. Mcm mana nk bg dia betul2 lepas susu badan ek? Tq
VIP Member
https://my.theasianparent.com/tips-cerai-susu-badan Wasalam. Blh cuba tips di atas. Tp sy dulu byk pesan kat anak yg dia tak blh menyusu dh. Paling kejam pun guna kopi, tp dia dtg lap pakai tisu. 😂
lupa makan obimin
kadang2 saya terskip makan obimin. mkn pun tak konsisten timing nya. Bahaya ke tak ya?
Bahaya jugak kalau tak konsisten tu jadi jarang timing nya.