scan kantong baby

hi.. nak tanya, kalau kandungan masih 5w to 6w, kita nak scan utk just nak tahu kedudukan kantong dlm rahim boleh tak ye? sebab takut2 if kantong kat luar rahim..

7 Balas

Alang² nk scan, better tggu 8w trus buat dating scan.. if ectopic, 1) x semestinya upt positive, 2) akn ada abdominal pain yg teruk..

Boleh je tp kalau pregnant luar rahim ni selalu dpt detect kalau ada bleeding and sakit perut yg teruk awal2 pregnant

Boleh je sis. Hrp2 boleh nampak la sb sy dlu scan 10w6d baru nampak kantung n baby.. Sblm tu x nmpak apa2 termasuk kantung

5y ago

Yeke...knp dktr kata risau sy mgndung luar rahim...wlpn sy scan xnmpk masa 5 week

Boleh..sy wat last week..da ade heartbeat tp slow lg..bby msih kcik...xnmpk ngat...smoga smua slmat ye

mmg 5 week ke ats da bole tgk kantung.sy dlu dr yg bg appointment cm tu.

Boleh sis.. Sy 6week.. Bru pg scan hari ni.. Scan 3D jelas sikit npk

Think positive... Da boleh tngkk tu