Nampak Kantung jew

Salam mommy,normal ke kandungan 7 week,tp scan nampak kantong jew. Sedih sangat rasa,tadi scan doc kata ada kantong jew. Tunggu lagi 2 week doc suh scan lagi. Risau sangat sebab dulu pun macamtu,10 week scan kantong jew pastu gugur. X sangup rasa nk hadapi kalau kandungan x menjadi lagi?

23 Balas

sabar sis . mmg 7weeks tu bru nmpk kantung . blom nmpk janin lg . sy pon scan mse tu xnmpk ap ap lg . lps tu reffer hos sbb tkot ngndg lua rahim . rupe ny xpon . lps 2minggu tunggu scan bru nmpk janin tpi xnmpk jntg lg . so doc bg appoinmnt lg kt hos tok check semula . xd kelua drh ap sy . jdi doc scan dri bwh nmpk da jntg bby semua . bby pon duduk ok dlm rahim bkn lua rahim .

5y ago

sy da 33week da skrg sis . janin sy da besa dn sihat .

Sis think positive je..mcm sy hritu lah 8w scan tak ad pape..scan next 2 week alhamdulillah nmpak baby dn heartbeat..dh dua kali miscarriage..kali ketiga pregnant alhamdulillah dh 23w skrng..jaga mkn mnum..think postive..bnyakkan berdoa supaya Allah sentiasa lindungi kita dn ank y kita kandung..

Wslm..pgi time 9week..sy hari tu pgi 5week excited first bby larhh kte kn..lgi larhh xnmpk kntung..tp nmpk cyst..3 upt +ve...repeat scan 9week alhmdulillah nmpk kntung n leyhh dnga heartbeat bby..n cyst pon hilang..n skrang tngh tnggu hari jek nk bsalin..

InnsyaAllah ada rezeki sis. Sis amalkn makan kurma. Dgn susu, Supaya kantung kuat n zat2 yg cukup utk baby jadi. Saya awal2 saya dpt tau pregnant saya suka consume mkn n minum ni. Alhamdulilah.. skarang 21week. Baby pn sihat

Sy pn mcm tu... First bukak buku kandungan 6mgu doc ckp nmpk kantung je... Tgu lg 2mgu baru dtg balik utk scan kali kedua... InsyaAllah ade rezeki sis nt... Dan utk sy jgk... Amin

5y ago

Aamiin. Harap2 ada rezki utuk kita

Insyaallah normal sis..sebab scan kat perut kan..sy scan kat perut pon tak nampak jantung, bila scan lalu bawah baru nampak degupan tu..doa yg baik²..moga dipermudahkan

5y ago

Insyaallah sis..teruskan berdoa..jaga makan minum. Jgn buat kerja berat². Saya sampai 4 bulan memang tak buat kerja rumah pun. Semua suami buat. Sebab susah nak lekat kan..jadi kena jaga lebih dari org lain 😊

Saya pon cam tu,,, bila kandungan 6 week gi scan dokter cakap nampak kantong je,, suruh datang 2 week lg,, semoga scan esok dah nampak baby😊😊

3y ago

Sis dah nampak baby ke ? ☺️

Xpa sis, sy pn npk kantung ja tp sebab mesin tu canggih, bila doc zoom dlm kantung sd ada heartbeat hehe. Lps 2 minggu sis scan lg nmpk sda tu baby.

5y ago

InsyaAllah sis,harap2 sangat😊

Sy pun mcm tue.. scan 7 mnggu tp nmpak kantung je.. sy pergi lgi Masa 10 mnggu.. dh nmpak baby gerak2 Dan dh dgr degupan jantung.. 😊

In shaa Allah sis.. Doa yg baik2.. Dulu sy pun mcm tu.. Scan nmpk kantung je.. Sy doakan kandungan sis menjadi..

1y ago

Maaf sis nak tanya.. skrg kandungan sis mcm mna? Sbb sye pon alami benda sama.. first scan x nmpak sbb awal sgt 4minggu.. second scan tak nampak juga.. guna laluan bawah nampak kantung n baby.. tapi baby kecik sgt time ni 5weeks, third scan 8week and kantung kosong.. doc x buat tranvaginal mase ni... down sgt rasa..