HAMIL SEMULA LEPAS KEGUGURAN ?

Nak tanya ibu² kat sini..lepas keguguran berapa lama ye nak lekat lagi ?

23 Balas

sy pnh kguguran jugak, tk period trus lekat, sy tk expect pon scepat tu, sbb kami ttc stahun lebih bru lekat, but tkde rezeki, sy kguguran, sy pantang dlm 2mnggu, mse pantang sy amalkan jamu nenek, mak mtua ade ckp tak payah pantang beria sangat, nnti tk lekat lngsg baru tawu ,lgpon doc ade ckp klu nk pantang ,pantang laaa, klu tknk, tkde masalah, sbb mse kguguran tu kndungan sy dlm 5-6 mnggu mcm tu, sy tkde buat dNc pon, kantung tu kluar sndiri, lepas pada tu, sy tk period, 2mnggu period delay, sy check upt, double line, tp kabur sgt, alhamdulillah skrg dah 6bulan, sy doakan sis cpt2 dpt baby 😊

Hi sis. Lebih baik dlm tempoh setahun bru sis rncng nak hamil balik. Utk mrehatkan rahim. Memng rasa sedih stlh keguguran di awl khamilan. Ambi msa utk baikkan hati dn ksihatan kt. Jgn bersedih. Biasanya mslh kantung kosong disbbkan chromosom llki/prempuan lebih/kurng. Maka itu genetik abnormal. Dn janin tdk terbentuk. Jika tjdi bgni janin yg tbentuk tak abnormal even dilahirkn.

Saya lepas keguguran 10weeks berpantang sebulan.. hbis pantang pergi mengurut dan amal mkn jamu.. dtg haid semula dan lepas sebulan lewat haid terus lekat alhamdulillah..

8mo ago

kena urut klau kita keguguran ni yer

Slpas keguguran sy bpntang dlam 2 mgu. Selepas 3 kli priod Bru pregnant smula. (ini pun ats saranan doc.. At least 3 bln pantang sblm hmil lg). Alhamdulillah.

8mo ago

skg dh dpt baby ke?dr ckp apa hamil lgik tu...

saya gugur bulan 10 tahun 2019,tak lama tu 22 bln 12 tahun 2019 .saya rasa diri lain buat test upt ade beby.biase lepas 3 bln keguguran lekat balik .

Sye gugur bulan 1 ne Xsempat haid pun allahamdulilah bulan ne dah lekat balik... Hrap harap jer la kali kedua ne rezekiku.... Anak pertama..

lepas gugur sy trus lekat ,pantang 2 mnggu gitu ,tp mse pantang tu ,sy amalkan folic acid dgn jamu nenek ,tk period ,trus lekat

2y ago

boleh search jamu nenek rapat plus ,botol warna pink

Pantang elok2..mst lekat balik..yg penting jgn stress..jgn byk pikir masalah diri dan masalah org lain..xtipu..try la..

Kalau ikutkan nasihat doctor, lebih baik 6 bulan utk mengelakkan ia gugur lagi. Tapi rasanya ikut badan masing2 kot...

Sy lps dri sbulan gugur smpt skli periot jer, trus lekat bru skrng dh 28week inyallah moga semua dprmudhkn..