Keguguran 8weeks

Salam saya nak tanya selalu kalau gugur 8weeks nak kena pantang berapa lama ye ?

7 Balas

Mcm sy dulu pantang je . Ats org senanya nk pantang ke tak .. mcm sy pikir ni bdn kita n dalaman kita tktahu mcm mna . 20 hari tu sy pantang makan , tk mkn makanan sejuk/berangin . 100 hari sy tk mkn mee kuning/laksa sbb sy jd sakit urat n demam mengejut .. ats bdn masing2 . After 100 hari baru sy merancang utk zuriat semula n alhamdulillah lekat balik

depends org. ada org dua minggu je setel. mcm saya, mertua suruh pantang sebulan. kena pantang mcm org bersalin jugak. kena berurut, pakai stokin, jaga makan. sebab dalaman kita tak tau, body kita macam mana kan. takziah ya, moga ade rezeki lagi lepas ni. jaga diri, jaga makan tau 💖 saya pun gugur time 7w, skrg pregnant lagi ❤️‍🩹

7mo ago

Eh samaaa. Saya gugur bulan 5 haritu skrg baby dh nak msuk 10w. Awak gugur bula

Sebulan sis. Jangan jadi mcm sy. Sy main2 pantang. Mnum ais , jalan sana sini, makan tak jaga. Mase pergi mengurut rahim sy bengkak pdahal mse tu dah 3 bulan lpas gugur. Tk period lagsung. Badan semua masuk angin.

Klau ikut pmbacaan 2mggu je berpantang utk gugur awal trimester ni.. Tapi sy ritu dlm 3bln tu ada trmkn salah terus demam bdn gigil.. So kalini otw gugur lgi..hmm Tggu dia keluar nti nk pntang betul²..

Saya pantang 2 minggu. Jaga baik baik. Setiap hari saya makan parti haruan. Pergi berurut 3 kali. Takpasti laa ada yg tak pantang. Saya duk rmh mentua mmg pantang.

takde istilah pantang utk gugur 1st trimester. elakkan junk food dan air manis dh memadai.

sama pantang dgn org beranak🥲