Nak tanya & tahu

Hai Ibu² semua ..Salam Nak tanya..Maaf sebelumnya Selepas keguguran and lepas berpantang ..berapa lama baru nak haid balik ye. #FirstTime keguguran #ingintahu

9 Balas

saya pernah alami 2 kali gugur.. 2020 BO dan 2021.. tp yg sy gugur 2021 sy tumpah darah sehinga 18 hari.. masuk wad sbp hb turun 4.3.. rasa teroma sangat2.. doalan saya di tahun ini mengandung normal dan tak terulang lg 😭

sy lepas gugur 2 minggu dh mula period balik. msa tu panik terus gi hospital ingatkan bleeding lagi. bila scan flat je dlm rahim takde apa rupanya period 😂 doktor kata lain org lain badan lain pula hormon

2y ago

+ hari sy gugur esknya baby keluar sendiri. bleeding stop hari ke3 pantang. itu yg keliru sbb tiba² bleeding balik

kalau saya bulan 2 haritu keguguran then 19/3 period datang balik..mungkin dia tengok hormon jugak kot..tp saya still makan folic acid lepas dari gugur tu

2y ago

rasa sakit yg mcm mana tu? kalau sakit mcm tanda awal pregnant tu mmg dh takde lepas semua(mcm darah haid) dh keluar

Selalu lepas gugur next month terus datang period macam biasa..cuma first2 tu mungkin darah macam hitam2..sbb saki baki darah gugur lepas..

Klai ade bersama .. Mungkin senang lekat Saye 21/2 gugur 19/3 lekat baru 27/3 gugur 22/4 lekat baru 😅

Usually sebulan lps ggur dh period semula. Klu lewat sikit myb sbb hormon nk stabil semula.

Ada x doktor berpesan untuk berpantang selama 3 bulan tak boleh hamil? #firsttimegugur

Sy gugur disember. Januari period dah datang balik

Ikut badan masing2….