Kompius rasa sakit

Hai mom’s, i dah 38w 3d tapi macam tak ada tanda2 langsung nak bersalin. macam mana rasa sakit contraction yg sebenarnya. Dia ada 3 tanda kan. Pecah air, keluar lendir darah, dgn contraction kan. But i tak tahu rasa contraction macam mana. Kerap ke rasa sakit tu ? Kekadang i rasa sakit perut masa baby bergerak. Tapi kompius juga tu false contraction or sbb baby gerak #firstbaby #firstmom #seriusnanya

2 Balas

sakit dia kdg ada yg sakit pinggang mcm nk piriod, sakit dia 2x ganda bila 5minit 5 minit.. tu dh kira kita boleh g hospital.. yg kedua sakit kat bwh perut mcm cucuk2 kat pundi kencing.. ada yg rasa nk terberak pun ada.. apa2 pun kira minit sakit awk ye.

2y ago

Ada rasa mencucuk dkt pundi kencing tu since 36w. Tapi jarang2 la berlaku

Macam sy dulu turun lendir darah dulu. Tak lama pastu start sakit pinggang macam kena lenyek lori + perut mengeras setiap 5-10 minit 😁