First mom here

Nak tanya as first mom ni. Baby ni asyik nangis mcm nak susu mcm xckup susu. Asyik hisap jari la tangan la. Tp bila dah bagi susu badan xlama tu dia kluarkan balik susu tu dari mulut. Knpa ye? Pastu nangis2 lagi. Pampers mmg sentiasa check and tukar. Perut nak kata kembung pun xde juga elok lembut je… ade tak prnah mcm ni? Baby baru 5 hari ni.

12 Balas

Baby hisap jari dan tangan adalah suatu tindakan yg bagus, dia pandai tenangkan diri. Bukan tak cukup susu. Perut bayi pun kecil lg, tak perlu banyak susu, itu sbb dia luehkan susu tu. Baby newborn nk ditenangkan mcm dlm rahim . Boleh belajar tenangkan bayi dan tidurkan bayi di FB BABY LANGUAGE.