Susu HL

Nak tanya... boleh ker kite minum susu lain seperti susu HL ketika mengandung... elok tak utk kandungan kite...

23 Balas

semua susu ada kalsium ok bole je minum..tapi susu khas ibu mgandung ada la tambahan skit mcm asid folic,zink,smua tu..ikut tekak masing-masing..

blh jer sis yg pntg minum susu tuk tumbesaran & pkembangn otak baby. kalo risau susu tu manis bnykkn mnum air putih tuk elak gdm.

Boleh sis.. Nurse pernah cakap dengan saya better ambil susu mcm tu compare susu mengandung sebab susu mengandung tinggi kandungan gula..

5y ago

Kalau susu omega ok tak sis?

Boleh sgt. Doc sy pulak x galakkan minum susu tepung yg tulis mmg khas utk ibu pregnant tu. Manis katanya.lg pula sy ada gdm.

nurse suruh minum susu tepung ataupun susu mak mak mengandung tapi saya lagi suka minum susu HL flav chocolate hehehe

Sepanjang pregnant memg amik susu hl je. Tu je yg boleh masuk tekak. Sedap pon sedap. Xda masalah sepanjang minum susu hl

5y ago

Ok trime kseh

Susu apa2 ja okay.. asal no sugar.. sbb masa pregnant ni hormon kita senstive.. senang kena kencing manis..

Sy suka susu HL coklat. Dan tak suka susu pure tu. Heeee.. So alhamdulillah minum setiap hari2 😊

Boleh. Sy boleh minum susu HL je time pregnant. Yg lain semua x sedap di tekak. 😅

Okey je..sy xboleh minum susu tepung..doc cakap susu low fat pun boleh aje..