Susu HL diawal kandungan

Salam ibu2 saya nk tanya boleh ke diawal kandungan minum susu HL? Siapa ada pengalaman mana 1 korang prefer susu HL/dutch lady ke atau susu ibu mengandung mcm anmum patut kita minum masa awal kandungan ni?

19 Balas

Sya minum susu HL n susu Dutch lady full cream masa awal trimesters sehingga 2nd pertengahan semester sya berhenti sbb xtahan asyik cirit je klu minum, so sya tukar kepada susu ibu : momma pregolact, sesuai ngn sya, sedap. HB sya naik dri 8.3 sehingga 11.9..

saya mmg dari ank 1st smpai skrg mngdung ank 3rd cnsume ssu HL . ssu lain takleh pegi . lain org lain tekak awk . mcm ssu anmum bg sy mnis . berat sy 60kg . so sy cuba elak bnde mnis tkut gdm pulak . ape ape pun tgk pd tekak n body msing2 .

2y ago

Yeke sis.. ok ok sis tq tau infonya. Mmg saya akan minum hl je. Biasalah sis anak pertama risau sikit sbb sblm ni gugur tu yg lebih berjaga2 cara makan minum

sy xleh minum susu hl sbb manis bagi sy. sy mnum susu coklat dri goodday sebab dy xmanis sgt. .. dari awl smpai skrg sbb sy xleh mnum susu putih awal2 pregnant sbb alahan . kalau susu coklat xpe ..

saya dari preggy now dh 31+mggu mmg mnum susu hl je yg serasi dia x manis pun..mmg elok la preggy mnum..sedap pun sedap sy perisa coklat atau strawberi tu mmg xblh telan selain perisa susu asli..

saya mmg minum susu HL, sedap & serasi dengan saya.. tp,boleh minum yg asli sahaja.. perisa lain tak boleh go.. lgpun, dlm susu HL ada foliq acid..

saya minum susu hl loya... murung saya satu hari.. kemudian beli susu ibu hamil baru ok.. mana2 je sis rasa better boleh je gunakan.

2y ago

Hahaha tu la kan lain org lain rasa tekak dia kan sis. Tq sis info

saya susu tepung blh minum lazzkurma ..bila beli susu ibu hamil tekak x blh nk minum sgt ..tp kalo HL dgn dutch lady saya blh minum ..

2y ago

Baik sis tq tau info nya🥰

saya minum fernleaf full cream sebab takde tambahan gula, so rasa dia tawar. lagi satu, minum almond milk unsweetened.

Susu HL pon elok sis, dalam dia dah siap ada acid folid.. saya amalkan sampailah bersalin🥰

2y ago

Ada sis nanti tgok kat blkng ke tepi kotak tu dia ada tulis ingredients dia🥰

susu HL pon ok sedap..saya beli anmum tp tak lalu nk minum lgi2 kalau suam auto nk muntah..