Hi Mommie

Nak tanya, bila uolls bgtau family and friends abt ur pregnancy? Im 5 weeks pregnant now and excited to tell my family but my husband insist xnak bgtau anyone lg.. Sbb masa buat ultrasound tu still xdetect lg baby exactly brp week.. Dia nak bg sure btl2 baby brp week bru nak bgtau..

42 Balas

Saya tak share pun beriye.. just both family je tau. Lain2 nanti dah nampak perut sure tau dah. Mak saya pun tak bagi. Tunggu baby besar sikit katanya.mana yg dah tau tu saya just minta doakan yg baik2 aje..

antara husband blh. tau sama tau. tggu kandungan sudah teguh apa semua ya sis. kita tak tahu orang kadang ada yg dengki apa semua. minta dijauhkan ya. and semoga perjalanan dipermudahkan ya sis. Amen

Sy week 7 masa buka buku pink terus gtaw family..kalau ade rezeki baby alhamdulillah..kalau xde rezeki pun xpe family sume faham..tak salah tuk share happy things dgn family

Sy pergi buat confirmation kt private clinic.. mase tu doc confirmed.. tp xscan apa.. dlm 4w.. so bgtau kt family jer.. 8w bru g scan n dah nampak kantung,baby n jantung

Sama la. Wpon UPT positif, sy tunggu doc confirmkan dulu nmpk baby, baru la inform family. Mmg excited nk share dgn family, tapi tunggu jugak doc confirmkan dulu. Hehe

Saya mula² share kat parents & parents in law dulu. After dah scan ultrasound, dah confirm dgn doc. Baru reveal kat siblings & friends. Excited kan! First baby hehe

tunggu lepas 8 atau 12 minggu. sebab saya awal ritu husband g cakap kat family dia. tak lama lepas tu gugur. so saya suggest better tunggu baby dah betul2 kuat.

Sy dah 4week 5 day blm bagi tahu lagi dkt family .sbb sy sampai skr sy Tak percaye lagi yg sy pregnant setelah 1 tahun 8 bulan menunggu zuriat 😁😁😁

mula2 preggy saya bagi tahu mak ayah saya, mil, adik beradik saya & adik beradik ipar je. bila dah masuk 4m baru bgthu family & kawan rapat. 😊

Sy hanya share pd parents je.. adik beradik lps 3 bln br bgtau.. yg lain2 kalau diorg nmpk perut br sy iyakan.. sbb sy dh lama tggu baby ni..