Teringin nak makan shin Ramen

Nak tanya awal pregnancy 5w kalau mkan ramen shin tu xpe ke? Bukan slalu kan. Sbab nmpak orng mkan sdapnye la mcm nak mkan juga. Awal2 pregnant xpe ke kalau nak mkan? Shin ramen tak pedas so ok la kot.

Teringin nak makan shin Ramen
7 Balas

ia mmg sedap..tp ms awl kehamilan ni better hold dlu mkn pedas..dlu pnh ada user TAP share pnglm makan pedas2 mknn korea lepas tu alami keguguran.. tahan dlu..kalau tgk dkt paket yg di share ni tulis spicy .. tp kalau tringin jugak..sy pun xleh nk kata apa..kalau ramen sup biasa bukan pedas xpe .kalau pedas ni. nk2 awl2 kehamilan..kdg ada org kata ok je blh mkn dia mkn ok..maybe sbb rahim dia kuat..kita pun xtw bdn kita ni jnis kuat ke x..nnti kita makan yg brlaku sebaliknya..jd sblm trjadi... baik berhati2 dlm memilih makan apa kita nk makan... maaf jika kata2 sy ni blh menyinggung perasaan puan...mg dpmudahkan segalanya .aamiin

sy masa 17/18 minggu mcmtu x silap. 2-3 hari sekali mkn. sbb dh xda benda yg boleh telan. nasi roti mi bihun semua x lalu. husband larang juga awalnya tpi itu je yg bole telan, dia terpaksa bgi juga dri x mkn langsung😂 tpi klau awak nk mkn sekadar nk hilang teringin ok je🥰 yg penting jgn bgitahu nurse!! HAHAHAHA🤪

klau sy pulak teringin .. dh mkan esok nya gastrik teruk , tk prnah kena gastrik lepas mkan trus gastrik time tu kndungan baru 6-7weeks😅 ikut pada org jugak , mmg tk pedas tpi ingredients dia kita tk sure ok ke tk dgn bby .

makan je awak . jgn hari hari udah ler 🥰

saya baru semalam makan 🤭 14w

Sy makan. Ok je alhamdulillah

meggi ni mmg sedap ...